Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Απίστευτο: Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει επίθεση από... «τάγματα εφόδου» του ΣΥΡΙΖΑ!

Επεισόδια με πετροπόλεμο στο Βόλο

Για... «τάγματα εφόδου του Σύριζα» τα οποία «σε συνεργασία με την Αστυνομία, επιτέθηκαν στην αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Βόλο» και τραυμάτισαν μέλη της, μιλά η Χρυσή Αυγή...



Η φιλοναζιστική οργάνωση, που κατηγορείται ότι έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια τάγματα εφόδου, θέλησε να αντιστρέψει τις κατηγορίες και κατήγγειλε τόσο την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο όσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας.

«Τα μνημονιακά τάγματα εφόδου του Σύριζα με κράνη, ρόπαλα και δολοφονικά σύνεργα, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά πολίτες στην αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και κατέστρεψαν το Δημαρχείο Διμηνίου στον Βόλο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η Χρυσή Αυγής ισχυρίστηκε ότι «ποινικές ευθύνες για σωρεία κακουργημάτων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, φέρει ο τοπικός Σύριζα, που εδώ και εβδομάδες καλούσε εγκληματικά αναρχικά στοιχεία, να διαλύσουν τη νόμιμη συγκέντρωση μας, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, που παρείχε απόλυτη κάλυψη στους κρανοφόρους εγκληματίες».

Και η ΧΑ καταλήγει: «Ο πολιτικός αγώνας της Χρυσής Αυγής ενάντια στο νέο μνημονιακό καθεστώς της ακραίας ανθελληνικής αριστεράς θα συνεχιστεί και και θα κλιμακωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Το χρονικό

Με δεκάδες αντιφασίστριες - αντιφασίστες να ανταποκρίνονται στα καλέσματα φορέων και συλλογικοτήτων για αντισυγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής έξω από το πρώην Δημαρχείο Αισωνίας στο Διμήνι, όπου θα πραγματοποιούνταν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία θα μιλούσε ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος και τηλεφωνικά ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η εκδήλωση τελικώς ματαιώθηκε και μάλιστα επεισοδιακά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το e-volos.gr, τόσο η πολύ μικρή σε αριθμό (περίπου 15 άτομα) συγκέντρωση των φίλων της Χρυσής Αυγής όσο και η αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών, εξελίχθηκαν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, με αποτέλεσμα, να ανάψουν τα αίματα και οι δύο συγκεντρώσεις να εξελιχθούν σε πετροπόλεμο.

Η επέμβαση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε σωτήρια για τους φίλους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν, με κάποιους εξ' αυτών να έχουν τραυματιστεί ελαφρώς, ενώ μικροζημιές προκλήθηκαν και σε τζάμια του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας.

Η Χρυσή Αυγή από πλευράς της, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα επεισόδια επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, κατηγορώντας τον για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση, όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.