Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αδειάζει την φημολογία του Μαξίμου το ΔΝΤ


ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει «συγχώνευση» των δόσεων του Ιουνίου - Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη...




Το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα έστειλαν τόσο η Κομισιόν όσο και το ΔΝΤ, την ώρα που η κυβέρνηση προσβλέπει σε συμφωνία έως την Κυριακή και ενώ στις 5 Ιουνίου η χώρα μας καλείται να αποπληρώσει την πρώτη δόση που οφείλεται στο ΔΝΤ για τον μήνα Ιούνιο.

Σημειώνεται πρόοδος, αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς, δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Βrussels Group.

Ερωτηθείς ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο που άρχισαν το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι το Βrussels Group συνεχίζει τη δουλειά του σε θέματα όπως ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, η αγορά εργασίας και η δημόσια διοίκηση.

«Έχουμε κάνει πρόοδο από χθες, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και συνεχίζουμε με έντονους ρυθμούς», κατέληξε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι απομένει ακόμη δουλειά στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις επί του ελληνικού ζητήματος είναι εντατικές.

Ανέφερε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος χωρίς να υπάρχει ένα «συνολικό» πακέτο πολιτικών.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ομαδοποίηση των πληρωμών του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

Στο ενδεχόμενο της ομοδοποίησης των πληρωμών αυτών είχαν αναφερθεί την Τρίτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει να αποπληρώσει την 5η Ιουνίου τη δόση του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να κερδίσει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευθεί μια χρηματοδοτική συμφωνία δίχως να κηρύξει στάση πληρωμών, εάν ομαδοποιήσει όλα τα ποσά που εκκρεμούν να αποπληρωθούν στο ΔΝΤ εντός του Ιουνίου και τα καταβάλει στα τέλη του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.