Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η εξαγορά του αιώνα στις ΗΠΑ, με ασύλλυπτο ποσό!


Η Charter Communications, μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες καλωδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της Time Warner Cable έναντι περίπου...




55 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Charter θα καταβάλει περίπου 195,71 δολάρια ανά μετοχή – 14% υψηλότερα από το κλείσιμο της μετοχής της Time Warner Cable στις 22 Μαΐου.

Η Bright House Networks, μια μικρότερη εταιρία καλωδιακών υπηρεσιών που είχε ήδη συμφωνήσει η Charter να εξαγοράσει, θα αποτελέσει μέρος του νέου επιχειρηματικού σχήματος.

Συμπεριλαμβανομένου του χρέους της εταιρίας, η συναλλαγή αποτιμά την Time Warner Cable στα 78,7 δισ. δολάρια. Παράλληλα, η συμφωνία δίνει την δυνατότητα στην Charter, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζον Μαλόουν, σχεδόν να τετραπλασιάσει την πελατειακή της βάση, αποκτώντας 12 εκατ. πελάτες σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Ντάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.