Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Γιατί να τρομοκρατηθεί ο κόσμος από τη δραχμή; [video]


«Πρέπει να προετοιμάσουμε το λαό για ό,τι μπορεί να συμβεί» είπε ο Υπουργός από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε κατά καθολικά κατά των ιδιωτικοποιήσεων και τη μετατροπή της χώρας σε Σοβιέτ...



Στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή εισηγήθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Λαφαζάνης τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και εκτόξευσε επίθεση κατά των δανειστών.

«Θυμόσαστε όλοι την περίπτωση Κύπρου, ο εκβιασμός κράτησε μια βδομάδα και υπήρξε άτακτη υποχώρηση και μνημόνια» είπε ο κ.Λαφαζάνης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για τον χειρότερο εκβιασμό «στα χρόνια του καπιταλισμού».

«Σαν το δικό μας 4μηνο εκβιασμό δεν έχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας. Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;» διερωτήθηκε και συνέχισε:

«Έμαθα(;)ότι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και στο Brussels Group. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα μερικές. Ο Σόιμπλε είναι μαντρόσκυλο που επιτίθεται».

Σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική στρατηγική και συμπλέοντας με την ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας, στην οποία αναφέρεται ότι «η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων» ο κ.Λαφαζάνης υπογράμμισε εκ νέου ότι η όποια συμφωνία με τους εταίρους, θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα έχουμε θετική συμφωνία, σύμφωνη με το πρόγραμμα μας;» είπε και συμπλήρωσε:

«Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε, και αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτά, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του.

Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Διακοπή αποπληρωμής χρέους είναι. Μετά τη χρεοκοπία του ‘32 ήρθε η ανάκαμψη και η διαγραφή του χρέους, είναι το όπλο των αδύναμων. Όταν δεν πάει άλλο λέμε ‘στοπ δεν θα πληρώσουμε’. Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν;».

Θέτοντας το θέμα της ρήξης με τους πιστωτές και την επιστροφή στη δραχμή, διερωτήθηκε «γιατί να τρομοκρατείται ο λαός από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα»:

«Πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να πούμε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα..είναι καταστροφή για την ελίτ και τους οικονομέτρες. Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστή αυτή η συζήτηση; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα= καταστροφή».

Αναφορικά με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τάχθηκε κατά του ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο είπε ότι «δεν χρειάζεται» ώστε να «ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία».

«Που έχουμε συμφωνήσει ως τώρα; Στις ιδιωτικοποιήσεις; Έχουμε συμφωνήσει να πουλήσουμε το 51% του λιμανιού η το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ να το είχανε διαλύσει. Δεν χρειάζεται το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Η ΚΕ θέλει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πουλάμε, λιμάνια τρένα, αεροδρόμια. Δεν πουλάμε τα ακίνητα φιλέτα

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι με την πώληση αυτών θα αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Σε καμία περίπτωση. Θα εισπράξουμε πενταροδεκάρες που θα πάνε στο χρέος. Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για καθαρά πολιτικούς νεοφιλελεύθερους λόγους».

Ο Υπουργός τέλος, ανέφερε ότι σε περίπτωση που «δεν αλλάξουν στάση οι δανειστές» θα πρέπει «να προετοιμαστεί ο λαός για ό,τι μπορεί να συμβεί»:

«Μακάρι να έχουμε αλλαγή στάσης από πιστωτές. Αλλιώς δεν έχουμε σχέδιο σε περίπτωση που δεν ηχούμε να πληρώσουμε και θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για ό,τι μπορεί να συμβεί. Ο λαός άμα του πούμε την αλήθεια, θα μας στηρίξει. Αυτή είναι η μόνο εναλλακτική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.