Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σχεδόν 50.000 "ΝΑΙ" στο Σύνταγμα! [video]


Χιλιάδες άνθρωποι αψήφισαν την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε γύρω στις 8 το βράδυ στο κέντρο συνεχίζοντας να διαδηλώνουν ακόμη και δίχως ομπρέλες ή άλλο μέσο να προστατευθούν. Με χίουμορ μάλιστα αντέδρασαν πολλοί, λέγοντας ότι μέχρι και ο καιρός είναι... Ευρωπαίος σήμερα...




Ασφυκτικά γεμάτοι οι συρμοί του μετρό και τα μέσα μεταφοράς που μετέφεραν κόσμο για τη διαδήλωση στο Σύνταγμα.



Από νωρίς ήταν κλειστές Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αμαλίας και η Βασ Σοφίας. Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο δόθηκε μέσω Facebook και ανέφερε: «Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες». Ξένοι ανταποκριτές, που κάλυψαν την διαδήλωση έκαναν λόγο για 50.000 κόσμου! Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, όπως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μίλησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος, δίνοντας τη δική τους γραμμή γιατί πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα.



Ενταση επικράτησε προσωρινά όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τη διαδήλωση εμπόδισαν διαδηλωτές να πλησιάσουν προς τη Βουλή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε συνολικά 22 προσαγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.