Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Πούτιν αδειάζει Τσίπρα και Λαφαζάνη: Δεν μας αφορά το πρόβλημα της Ελλάδας


"Το ζήτημα αυτό είναι της Ελλάδας πρωτίστως και ζήτημα των σχέσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου...



​Σύμφωνα με τους "Τhe Μoscow Τimes", ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για την ελληνική κρίση χρέους δεν είναι θέμα που απασχολεί τη Ρωσία. "Είναι πρόβλημα της Ελλάδας" είπε σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε "αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Peskov ανέφερε ακόμα ότι η ρωσική ηγεσία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Χθες, απαντώντας σε παρόμοιο ερώτημα χθες, ο Peskov είχε εκφράσει την ανησυχία της ρωσικής ηγεσίας "λόγω των πιθανών αρνητικών συνεπειών για ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ", ενώ κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Β.Πούτιν στις 19 Ιουλίου, ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι θέμα της οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία δεν συζητήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών.

Πριν από τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Βλαντίμιρ Πούτιν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε παρατηρήσει ότι για να εξετάσει η Μόσχα παρόμοιο ζήτημα (σ.σ. την οικονομική βοήθεια) "χρειάζεται αρχικώς να ακούσουμε κάποιες προτάσεις, είτε κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Ελλήνων εταίρων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.