Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Βαριά τα μέτρα του νέου Μνημονίου

Το πιο σκληρό πακέτο μέτρων που έχει επιβληθεί ποτέ σε χώρα, είναι αυτό!

Κατά πληροφορίες το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων, προβλέπει έσοδα από φορολογικά μέτρα, ύψους 13 δισ. ευρώ ενώ η Ελλάδα αιτείται 50 δισ. ευρώ χρηματοδοτικό πρόγραμμα...




Μόλις έγινε γνωστό ότι το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε το «πακέτο» μεταρρυθμίσεων, άρχισαν τα πρώτα σχόλια από τα διεθνή ΜΜΕ. «Η ειρωνεία είναι- αν και οι βουλευτές της κυβέρνησης προσπαθούν να την ελαφρύνουν- ότι μετά από την ηχηρή απόρριψη των Ελλήνων για την περαιτέρω λιτότητα το σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αστραπιαία ταχύτητα, έχει συμφωνήσει τώρα να βάλει το όνομά του στο πιο τιμωρητικό πακέτο λιτότητας που έχει ζητηθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση να εφαρμόσει, στα πέντε χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», έγραψε η Ελενα Σμιθ, ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα.

Οι νέες ελληνικές προτάσεις ελήφθησαν από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Michael Reijns, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται να τις αξιολογήσουν οι θεσμοί.



Λίγο μετά τις 23:10 ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ ανέφερε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης έχουν φτάσει, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης.



Πάντως, την ώρα που αναμενόταν να επιβεβαιώσει και η πλευρά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι έλαβε την πρόταση, ο επικεφαλής του γραφείου του, Μάρτιν Σελμάιρ, έκανε το αινιγματικό tweet «Χρειάζονται υπογεγραμμένες επιστολές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.