Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο καιρός της Παρασκευής


Τελευταία ημέρα καύσωνα...




Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2  με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και στα υπόλοιπα από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά και είναι πιθανόν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και πιθανόν τοπικά στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 2  με 3  βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για Σάββατο

Το Σάββατο στη Μακεδονία ο καιρός αναμένεται άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.