Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας και στη φετινή ΔΕΘ, με λιγότερους όμως αστυνομικούς


Με λιγότερους σε σύγκριση με πέρυσι αστυνομικούς σχεδιάζονται από την αστυνομία τα μέτρα τάξης για τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης...


 Χθες ανακοινώθηκαν οι πρώτες απαγορεύσεις στάθμευσης στους δρόμους γύρω από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη σύσκεψη των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του αρχηγού Δημήτρη Τσακνάκη.
Ο κεντρικός σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων αποφασίστηκε στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οδό Μοναστηρίου, στην οποία επικεφαλής ήταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει η ''Μακεδονία'' στο δρόμο θα βγουν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την ημέρα των διαδηλώσεων το Σάββατο, μειωμένοι κατά περίπου 1.000 σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη αναφέρουν σε όλους τους τόνους πως τα μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων ειδικά την ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων θα είναι δρακόντεια, ανεξάρτητα από τη μείωση των δυνάμεων.
Πηγές σημείωσαν πως φραγμοί θα γίνουν πάλι μπροστά από το «Βελλίδειο», όπου είθισται να κατευθύνονται οι κεφαλές των πορειών, όπως και στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ με την παράταξη λεωφορείων των ΜΑΤ. Δεν έγινε γνωστό εάν και φέτος θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη το ειδικό όχημα της αστυνομίας «Αίας». Το κύριο βάρος των μέτρων θα είναι στις διαδηλώσεις του Σαββάτου, ωστόσο ενισχυμένα αναμένεται να είναι τα μέτρα τόσο την Παρασκευή, οπότε θα γίνουν τα εγκαίνια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την Κυριακή, την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο «Βελλίδειο».
Πάντως ήδη στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες ενισχυτικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., κυρίως δικυκλιστές, ενώ στην πόλη μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αφίξεις και των διμοιριών των ΜΑΤ από την Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.