Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Σκληρή απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον Καμμένο [video audio]


Σκληρή απάντηση της ΕΣΗΕΑ, από τον προεδρεύοντα του Διοικητικού Συμβουλίου, Χρήστο Μαζανίτη, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις προκλητικές του δηλώσεις χθες το βράδυ στη Βουλή....





κατά τη διάρκεια συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κι υπουργός Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένος, μίλησε για νταβατζήδες της ενημερώσης και για δημοσιογράφους που συμμετέχουν σε «συμμορίες που επιλέγουν την εξόντωση πολιτικών με βάση το αν εξυπηρετούν συμφέροντα».

Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Χρήστος Μαζανίτης, μίλησε το μεσημέρι στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου, στο ραδιόφωνο του Real FM, δίνοντας σκληρή απάντηση στον υπουργό, καλώντας τον να προσκομίσει άμεσα όλα τα στοιχεία και απευθύνοντάς του παράλληλα αυστηρή προειδοποίηση σε περίπτωση που δεν το πράξει.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Χρ. Μαζανίτης:

"Κατ’ αρχήν θα πρέπει να τονίσω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για ολόκληρο τον κλάδο όταν πολιτικοί επιπέδου του κου Καμμένου καταφέρονται με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον μας. Εναντίον των δημοσιογράφων, οι οποίοι ως κλάδος έχουν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, μετά τον κατασκευαστικό κλάδο. Ποσοστά, τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει – τόσο η παρούσα όσο και η προηγούμενη – φρόντισαν υπέρ το δέον ώστε να αυξηθούν περαιτέρω. Και με το νομοσχέδιο το οποίο ψήφισαν χθες, με την ανοχή της Χρυσής Αυγής – που ψήφισε «παρών» σε πολλά άρθρα, θα οδηγήσουν 2.000 εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης στην ανεργία.

Στο δια ταύτα, ο κος Καμμένος έκανε λόγο για ορισμένους δημοσιογράφους συμμορίες. Αναφέρθηκε και στην περίπτωση του κου Χαϊκάλη. Να θυμίσω στον κο Καμμένο ότι δεν έκοψαν οι δημοσιογράφοι από τις λίστες του κόμματός του τον κο Χαϊκάλη. Να θυμίσω στον κο Καμμένο ότι την ιστορία με το DVD και τον χορό εκατομμυρίων δεν την έφεραν στη δημοσιότητα οι δημοσιογράφοι αλλά ο ίδιος και το κόμμα του. Και ακόμη περιμένουμε τις σχετικές αποδείξεις.

Όπως επίσης περιμένουμε ως δημοσιογράφοι με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στα όσα αναφέρουν τα Wikileaks για τις επαφές που είχε ο κος Καμμένος ως υπουργός Ναυτιλίας επί κυβέρνησης Καραμανλή, με τον τότε αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις.

Έρχεται τώρα ο κος Καμμένος και κατηγορεί τους δημοσιογράφους για συμμετοχή σε συμμορίες και εκτελέσεις συμβολαίων. Μάλιστα… Ονόματα; Εάν ευσταθούν αυτές οι πολύ σοβαρές καταγγελίες θα πρέπει άμεσα, χθες, να μας πει τα ονόματα και να μας αποκαλύψει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, εάν τα έχει. Και προσωπικά σε ότι με αφορά, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση και από τα υπόλοιπα σεβαστά μέλη, θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Εάν ο κος Καμμένος, όμως, δεν μας πει τα ονόματα και δεν μας αποκαλύψει και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει, τότε είναι υπόλογος απέναντι σε έναν ολόκληρο κλάδο. Κι εκεί θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά ως διοικητικό συμβούλιο ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μας.

Θυμίζω ότι ο κος Καμμένος δεν είναι απλά ο κυβερνητικός εταίρος του κου Τσίπρα. Είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Κι όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει δηλώσεις εναντίον των δημοσιογράφων και της ελεύθερης ενημέρωσης θα πρέπει να είναι πολλαπλώς προσεκτικός διότι εκ της ιδιότητάς του προκαλούνται συνειρμοί που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, τα οποία πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την πολιτική του διαδρομή. Αδικεί τον ίδιο, ακυρώνει την πολιτική του πορεία.

Μένω σε αυτά και δεν λέω άλλα, εκτιμώντας ότι ήταν απλά μία ατυχής στιγμή του κου Καμμένου και περιμένω να βγει και να ζητήσει συγγνώμη ή να φέρει όλα τα στοιχεία.

Όμως, θα ήθελα ο κος υπουργός να μας πει πώς αισθάνεται τώρα, που ψήφισε ένα νομοσχέδιο για τα Μέσα Ενημέρωσης, στο οποίο ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε κάθε επιχειρηματία προκειμένου να κάνει μαζικές απολύσεις. Θα ήθελα να μου πει πώς αισθάνεται τώρα που δίνει το δικαίωμα σε κάθε νέο επιχειρηματία που θα πάρει άδεια για να ανοίξει κανάλι που θα μπορεί να προσλαμβάνει δημοσιογράφους χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, με όρους μεσαίωνα, πληρώνοντας τους εργαζόμενους με ψίχουλα και αναγκάζοντάς τους να εργάζονται 9, 12 και 15 ώρες χωρίς να έχουν το δικαίωμα να βγάλουν κιχ, για να το πω έτσι απλά.


Και να μην ξεχνάμε. Οι δημοσιογράφοι δεν διαπραγματεύτηκαν, δεν έφεραν και δεν ψήφισαν ΚΑΝΕΝΑ μνημόνιο".




Και τέλος, ένα ερώτημα, από εμάς, στο Planet-Greece: Εάν για τα νησιά του Αιγαίου, που προβλέπεται μία τηλεοπτική άδεια, εμφανιστεί επιχειρηματίας ή επιχειρηματικό σχήμα τουρκικών συμφερόντων, τι θα κάνει; Θα προσβάλει τον διαγωνισμό που ο ίδιος ψήφισε; Πώς θα αισθανθεί εάν με την κερκόπορτα που άνοιξε, δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την προπαγάνδα χωρών που έχουν ουκ ολίγες φορές εκφραστεί εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας να μεταδίδουν μες στην Ελλάδα με τις ευλογίες του ίδιου και της κυβέρνησής του την ανθελληνική τους προπαγάνδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.