Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ρωσία: Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα στην Συρία...[video]


-Έρχεται μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών κατά στόχων του ISIS
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν «τρεις ή τέσσερις μήνες» και θα ενισχυθούν, δήλωσε...


 ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ δείχνοντας πώς στόχος της Μόσχας είναι να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές και την τρομοκρατία στη Συρία.
«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών», δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ, ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση των επιχειρήσεων η απάντηση που έδωσε ήταν «οπωσδήποτε».
Άλλες πηγές στη Ρωσία αναφέρουν πώς οι πρώτοι βομβαρδισμοί ήταν αναγνωριστικοί (αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις συνεχείς πτήσεις των drones προκειμένου να γίνει μία κατόπτευση των περιοχών που πρόκειται να χτυπηθούν) και αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει δεν… έχει φανεί ακόμη.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Συρία έχουν αναπτυχθεί 50 αεροσκάφη και συγκεκριμένα στη βάση της Λαττάκειας 4 βομβαρδιστικά Su-34, 12 Su-25, 12 αεροσκάφη Su-24, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να πλήττουν χερσαίους στόχους, 4 καταδιωκτικά Su-30 και περίπου 20 ελικόπτερα.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς οι αεροπορικές δυνάμεις επρόκειτο να ενισχυθούν και θα μεταφερθούν και άλλες χερσαίες δυνάμεις. Μέχρι στιγμής στη ναυτική βάση της Ταρτούς και την αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια, η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα τάγμα πεζοναυτών, αλλά το σύνολο των στρατιωτών, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές πηγές φτάνει στους 1.700 άνδρες.



Πέραν των πεζοναυτών, η ρωσική στρατιωτική αποστολή έχει εναλλασσόμενες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και αλεξιπτωτιστές οι οποίοι έχουν τη βάση τους στο Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία και ασφαλώς ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη Μεσόγειο, όπου πρόκειται να ξεκινήσουν ασκήσεις.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα ρωσικά αεροσκάφη εξοπλίζονται για νέο κύμα επιδρομών, μετά το διήμερο που προηγήθηκε με σφοδρούς βομβαρδισμούς σε θέσεις τζιχαντιστών, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στις ΗΠΑ διέψευσε ότι η Μόσχα έχει στοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του Άσαντ και επέμεινε ότι η μάχη που δίνεται, είναι ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία.
Αρχικά η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία την Τετάρτη (30/9), πλήττοντας οκτώ στόχους βόρεια της Δαμασκού. Την Πέμπτη (1/10) συνέχισε για δεύτερη μέρα τις επιδρομές, κτυπώντας πέντε στόχους, όπως ενημέρωσε επισήμως η Μόσχα.



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από την υποστήριξη της κυβέρνησης Άσαντ, στη μάχη που δίνει κατά της τρομοκρατίας», ενώ η Μόσχα γνωστοποίησε το όνομα του Ρώσου στρατιωτικού —πρόκειται για τον στρατηγό Σεργκέι Κουραλένκο— ο οποίος εστάλη στη Βαγδάτη για να ενταχθεί στο κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος που δημιούργησαν η Ρωσία, το Ιράκ και το Ιράν. Από αυτόν τον αξιωματικό οι Αμερικανοί θα μπορούν να λαμβάνουν τις πληροφορίες που επιθυμούν για τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία προκειμένου να αποφευχθεί ένα ατύχημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.