Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Το ΝΑΤΟ θα στείλει 15.000 στρατιώτες στη Συρία κατά του ISIS

Βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα κηρύξει τον πόλεμο κατά του ISIS δηλώνει ο πρώην διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης. Στην πρόβλεψή του ο ναύαρχος τονίζει, παράλληλα, πως η Γαλλία θα...
επικαλεσθεί τη ρήτρα 5, που αναφέρει πως μια δράση εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ είναι επίθεση εναντίον όλων.

Η ρήτρα αυτή έχει ενεργοποιηθεί ακόμα μία και μοναδική φορά, μετά την 11ή Σεπτεμβρίου και οδήγησε στην στρατιωτική εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα ενεργοποιήσει αυτό το άρθρο και θα μπει σε πόλεμο», ανέφερε.

Η στρατιωτική δράση θα ξεκινήσει με ειδικές επιδρομές και εναέρια παρουσία και θα περιλαμβάνει περισσότερη εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και των Κούρδων.

Αυτό θα κάνει ξεκάθαρο στο Ισλαμικό Κράτος πως «δεν είναι και τόσο ισχυρό. Το ΝΑΤΟ μπορεί να το κάνει αυτό», τονίζει.

Οι περισσότερες από τις επίγειες δυνάμεις που θα το πολεμήσουν θα είναι μεν Ιρακινοί και Κούρδοι, ωστόσο υπάρχει ακόμη η ανάγκη περισσότερων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, λέει ο Σταυρίδης.

«Θεωρώ πως θα ήταν μια αποστολή του ΝΑΤΟ στη Συρία, που θα χρειαζόταν 10-15.000 στρατιώτες», καταλήγει ο κ. Σταυρίδης.

Να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς Σταυρίδης είναι ελληνικής καταγωγής και από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2013 ήταν επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης, με έδρα τη Γερμανία.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.