Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Καραμανλής: "Να εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΔ για να ηρεμήσει η κατάσταση"


Να κλείσει σύντομα ο κύκλος εσωστρέφειας, που άνοιξε μετά την αναβολή εκλογής προέδρου στη ΝΔ, επιθυμεί ο Κώστας Καραμανλής...


 "Πρέπει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν", επισημαίνει στη "Real News".
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δείχνει να συμμερίζεται τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί όσον αφορά την αποτυχία να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές. "Δεν βλέπω δόλο, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν ένα τεχνικό θέμα", λέει και αποκρούει τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, ο κ. Καραμανλής προβληματίζεται έντονα για το μέλλον της παράταξης, αλλά δεν ενστερνίζεται τα σενάρια διάσπασης που φημολογούνται. Επίσης, αποφεύγει τις προβλέψεις για το μέλλον της κυβέρνησης και πιστεύει ότι σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα θα έρθει αντιμέτωπη με τις συνέπειες του μνημονίου.
Όσον αφορά τα σενάρια της οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός απορρίπτει τη χρησιμότητά της. "Σε τι θα ωφελήσει τη χώρα μια οικουμενική κυβέρνηση; Στο να ψηφίζονται μνημόνια ή μνημονιακά νομοσχέδια;" επισημαίνει, συμπληρώνοντας πως αποκλείει κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε μια τέτοια κυβέρνηση.
Αντίθετος δηλώνει ο κ. Καραμανλής και στο σενάριο ενός μεγάλου συνασπισμού και σε μια πιθανή κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. "Πολιτικά διαφωνούν σε όλα και η χώρα για να πάει μπροστά πρέπει να έχει εθνικό σχέδιο. Η εκτέλεση των μνημονιακών υποχρεώσεων δεν συνιστά λόγο συγκυβέρνησης", υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.