Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Φώφη Γεννηματά σε Τόσκα: Ο κλέφτης κι ο ψεύτης...


17 επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, απ ‘όταν ανέλαβε δηλαδή ο Νίκος Τόσκας τα ηνία του υπουργείου Δημόσια Τάξης...




Μόνο τον Ιανουάριο, επί τρία Σαβββατοκύριακα η οδός Χαριλάου Τρικούπη 50 καιγόταν από βροχή μολότοφ. Το τελευταίο 48ωρο οι αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν πύρινη επίθεση 2 φορές με τελευταία το βράδυ της Παρασκευής. Τη στιγμή της επίθεσης περνούσε την είσοδο ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης. Από θαύμα δεν εξερράγη η μολότοφ πάνω του.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, ζητώντας του να παραιτηθεί. «Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία. O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει» αναφέρει η ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αστυνομεύονται επαρκώς, απαντά ο Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί γλίτωσαν από τα χειρότερα τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη: "Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό".

Ευθύνες κατά του υπουργείου επιρρίπτουν Νέα Δημοκρατία και ΠΟΤΑΜΙ.

ΝΔ: «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να επιτελέσει το καθήκον της. Να προστατέψει κόμματα και πολίτες από τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες».

ΠΟΤΑΜΙ: Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες.

ΚΚΕ: «Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμώνει η συμμετοχή στην πάλη, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, μοναδικό στόχο έχουν να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του δεν αναφέρει τίποτα για την απαίτηση της κας Γεννηματά να παραιτηθεί ο Νίκος Τόσκας: «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες»

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τον Νίκο Τόσκα ως ψεύτη!

Ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Ο κ. Τόσκας:

Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου

Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις δικές μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των γραφείων. Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις.

Γ. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό οτι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.