Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Παραδοχή Δραγασάκη: Έρχονται μέτρα... αλλά δεν είναι νέα!


Τον... εσωτερικό παράγοντα κατηγόρησε ο Γιάννης Δραγασάκης αναφορικά με τα νέα μέτρα που διαρρέεται ότι ζητά η τρόικα, αφού όπως είπε κάποιοι από την Ελλάδα τους «βάζουν λόγια»...



Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν θα παρθούν νέα μέτρα, αλλά μέτρα που έχουμε ήδη συμφωνήσει, χωρίς να αποκλείει ότι μπορεί να αφορούν και σε αύξηση φόρων, ενώ σημείωσε πως «αν δεν συμφωνήσουμε τώρα για το ασφαλιστικό, αύριο οι λύσεις θα είναι πολύ χειρότερες».

«Έχουμε σχέση με τους δανειστές που διέπεται από μία συμφωνία την οποία η κυβέρνηση τηρεί», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Στο σύστημα εποπτείας υπάρχουν στιγμές ασάφειας και δηλώσεις από το εξωτερικό που μας ξαφνιάζουν», είπε τονίζοντας πως από την κυβέρνηση θεωρούν «ότι έχουμε υλοποιήσει αυτά που έπρεπε να υλοποιήσουμε».

Χαρακτήρισε «λίγες και διαχειρίσιμες» τις «εκκρεμότητες που μένουν».

Σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για να συνεχίσει η αξιολόγηση,ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως ελπίζει να γίνει σύντομα αφού όπως είπε «τους είπαμε φύγετε αλλά... ελάτε το συντομότερο».

«Θέλουμε το 2ο εξάμηνο να είναι ανάκαμψης», ανέφερε.



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρνήθηκε τον διάλογο με τους δανειστές μέσω... διαρροών, πρακτική την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

«Απαράδεκτο να γίνεται διάλογος μέσω διαρροών. Τον αρνούμαστε», υπογράμισε και τόνισε πως «εσωτερικά κυκλώματα θέλουν να βάλουν στο στόμα των δανειστών πράγματα».

«Τα νέα μέτρα που αναφέρθηκε ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει για μέτρα 1% του ΑΕΠ για να φτάσουμε το πλεόνασμα 3,5%. Θα υπάρξουν μέτρα αλλά δεν θα ισχύσουν από τώρα», είπε.

«Αν θα είναι φορολογικά μέτρα θα το συζητήσουμε με τους δανειστές», ανέφερε.

Ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τους θεσμούς για αυταρχισμό αφού όπως σημείωσε «το να δίνει κανείς εντολές στους άλλους φαίνεται πως... σε μερικούς ανθρώπους αρέσει».

«Ή θα πάμε σε μορφές φορολογίας που έχουν μία μορφή δικαιοσύνης ή θα πάμε σε μείωση μισθών και συντάξεων. Να δούμε τι πληρώνει αυτός που έχει 20.000 εισόδημα στην Ευρώπη», είπε.

«Θα έχουμε μεροληψία στον κόσμο που αγωνίζεται να επιβιώσει και μετά αυτός που αγωνίζεται να αποταμιεύσει», σημείωσε.

Όπως εκτίμησε «ή μειώνουμε μισθούς στο Δημόσιο και συντάξεις ή αποφεύγουμε αυτά τα μέτρα μέχρι να πάει η οικονομία σε ανάπτυξη».

«Η κυβέρνηση δεν θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος. Αν δεν υπηρετήσουμε το σχέδιο μας θα πούμε στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.