Η έρευνα της σουηδικής εταιρίας επιβαιώνει με επιστημονικά στοιχεία ότι μία καλή σύνδεση με το διαδίκτυο αποτελεί στις μέρες μας έναν σημαντικό παράγοντα ευζωίας...
Προφανώς και δεν σας λέμε κάτι καινούργιο καθώς όλοι έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη εκείνη θέση να προσπαθούμε να κατεβάσουμε ένα βίντεο και το μόνο που να βλέπουμε είναι μια παγωμένη οθόνη και ένα κυκλάκι να παίζει με τα νεύρα μας.
Όμως είναι η πρώτη φορά που το αργό και προβληματικό Ίντερνετ γίνεται αντικείμενο πιο επιστημονικής μελέτης την οποία διενήργησε η Ericsson. Η σουηδική εταιρία δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας με την ονομασία «The Stress of Streaming Delays» στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χρήστες του διαδικτύου.
Σ' αυτή διαδικασία κλήθηκαν να κατεβάσουν και να παρακολουθήσουν ένα βίντεο στην φορητή συσκευή τους σε διάφορα δίκτυα. Το αποτέλεσμα ήταν το προφανές: τα επίπεδα του άγχους ανεβαίνουν σε μεγάλα ύψη όταν η σύνδεση καθυστερεί να κατεβάσει το αρχείο.
Ενώ όταν όλα πηγαίνουν καλά και το βίντεο κατεβαίνει χωρίς πρόβλημα, μόλις υπάρξει μια καθυστέρηση μόλις δύο δευτερολέπτων το άγχος και ο εκνευρισμός διπλασιάζονται, ενώ σε καθυστέρηση 6 δευτερολέπτων, το άγχος σταθεροποιείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, και σιγά-σιγά πέφτει, καθώς ο χρήστης αποφασίζει ότι πρέπει να παραιτηθεί από την προσπάθεια.
Οι καθυστερήσεις -έστω και αυτές των 2 δευτερολέπτων- παρατηρήθηκε ότι αυξάνουν τον καρδιακό παλμό κατά 38% σε κάποιους χρήστες, ενώ σημαντική ήταν και η διέγερση του εγκεφάλου και των ματιών. Το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η καλή σύνδεση με το Ίντερνετ είναι ένας κρίσιμος παράγοντας ευζωίας στην σύγχρονη πραγματικότητα, όπου σχεδόν όλη η ζωή μας βρίσκεται μέσα σε μερικές φορητές συσκευές και σε κάποια αόρατα κύματα που μας περιβάλλουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.