Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Έρευνα για τις ελλείψεις σε φάρμακα


Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος, για να καταθέσει στοιχεία...


Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας έχουν μπει οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, την ίδια ωρα που συνεχίζονται οι εξαγωγές τους σε τρίτες χώρες.
Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται μετά τις σχετικές καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ελλείψεις, ο οποίος μάλιστα έχει καταθέσει και εξώδικο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισαγγελική έρευνα θα ελεγχθούν όχι μόνο οι ελλείψεις αλλά και η τυχόν ποινική ευθύνη φαρμακευτικών εταιρειών.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος βρέθηκε το πρωί στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου οπως ανέφερε, να καταθέσει στοιχεία.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Κ. Λουράντος δήλωσε τα εξής: "Μέρα με τη μέρα οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάζονται. Μετά από καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις. Ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος.
Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία η ανάγκη ύπαρξης όλων των φαρμάκων.
Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.