Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ελπίδες για σωτηρία του MEGA, με μνημόνιο για τους εργαζόμενους


Μετά την καταβολή του Δώρου Πάσχα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανέστειλε την κηρυχθείσα 4ωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και στην ιστοσελίδα “megatv.com”....



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» για σήμερα Μ. Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 από τις 12 μ. έως τις 16.00.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιούνταν έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, τη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα, καθώς και για την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Φώτης Μπόμπολας ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία ώστε να καταβληθεί το δώρο Πάσχα ύψους 450.000 ευρώ, από προσωπικούς τους λογαριασμούς, στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή δίνει σημάδια θετικής έκβασης στο θρίλερ του Μεγάλου Καναλιού, καθώς οι πλευρές Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη επιχειρούν με την κίνηση αυτή να οδηγήσουν σε λύση που θα σημαίνει και τη βιωσιμότητα του τηλεοπτικού σταθμού. Κατά πληροφορίες, εγκρίθηκε από τις τράπεζες και το business plan που είχε καταθέσει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και επομένως ξεκλειδώνουν, όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες ενέργειες. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετέχει στο νέο σχήμα και ο Δημήτρης Μάρης.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο κ. Φιλιππόπουλος, που εκπροσωπεί την πλευρά Βαρδινογιάννη, θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο για τη βιώσιμοτητα του καναλιού, την εφαρμογή δηλαδή ενός σχεδίου, στη λογική του Μνημονίου, όπως προβλέπει το business plan που έθεσε σε γνώση τραπεζών και μετόχων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το "μνημόνιο" αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει περιστολή δαπανών και γενικότερο συμμάζεμα των οικονομικών του καναλιού, με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ορίσει η κυβέρνηση για τις νέες άδειες, ορίζει μίνιμουμ αριθμό προσωπικού τα 450 άτομα, ενώ στο Mega από τη στιγμή απασχολούνται περίπου 570 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.