Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ελβετικό δημοψήφισμα για "μισθό αεργίας" 2.500 δολαρίων το μήνα!


Η χώρα θα ψηφίσει για το εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφέρει...




αδιαπραγμάτευτο βασικό εισόδημα 2.500 ελβετικών φράγκων (2.500 δολαρίων) κάθε μήνα για την αντικατάσταση διαφόρων κοινωνικών επιδομάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρωτοβουλία για το βασικό εισόδημα και το δημοψήφισμα πήρε σάρκα και οστά, αφού η πρόταση συγκέντρωσε τις απαραίτητες 100.000 υπογραφές, αν και οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι δεν θα προχωρήσει παραπέρα.

Σχεδόν ένας στους οκτώ πολίτες της χώρας είναι κάτω του ορίου της φτώχειας φέτος, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία. Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από εκείνο της Γαλλίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, παρότι η Ελβετία είναι από τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο. Επιπλέον, ένας στους πέντε πολίτες ηλικίας άνω των 65 κινδυνεύει να είναι φτωχός.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι μεταξύ των υποστηρικτών του βασικού εισοδήματος, ενώ αναφέρει πως είναι απαραίτητο καθώς ο αυτοματισμός και τα ρομπότ εξαλείφουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. «Μια πλούσια χώρα όπως η Ελβετία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσει αυτό το μεγάλο πείραμα», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.