Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου κατά Θάνου


Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργεί εδώ και μέρες με άκρα μυστικότητα ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου και άλλων προσώπων...




Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα έχει ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου.

Οι πληροφορίες για τη διενέργεια της έρευνας έρχονται στο φως λίγο μετά την νέα ανακοίνωση του επιχειρηματία που διερωτάτο -μεταξύ άλλων- γιατί δεν έχει ξεκινήσει – ή δεν το έχει πληροφορηθεί- έρευνα για όσα κατήγγειλε. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε χαρακτηρίσει "αθλιότητες" και "ανυπόστατα" τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία Βγενόπουλο περί απόπειρας δωροδοκίας και παράβαση καθήκοντος με τη φράση "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται".

Μάλιστα σε χθεσινή ομιλία της είχε κάνει λόγο ευθέως για μεθόδους σπίλωσης από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και είχε επισημάνει ότι οι δικαστές δεν πτοούνται από τέτοιες μεθόδους και θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ερευνώντας υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Για την υπόθεση Βγενόπουλου και για τους χειρισμούς επ' αυτής δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ήδη διενεργείται πειθαρχική έρευνα με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης για εισαγγελικούς λειτουργούς για τους οποίους έχει καταθέσει αναφορά ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, μεταξύ των οποίων και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υπεύθυνος σε θέματα δικαστικής συνδρομής και εκδόσεων. Παράλληλα με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διενεργείται από καιρό ποινική προκαταρκτική έρευνα για όσα ο εισαγγελέας Αγγελής αναφέρει ότι εμποδίστηκε στο να κάνει το έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.