Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Νέο χαράτσι στη βενζίνη μέσω των τελών κυκλοφορίας;


Μια εβδομάδα πέρασε μόνο από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω της αύξησης του...


 Ειδικού Φόρου Καταναλώσης και τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας προκαλούν νέο σοκ.
Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ένα από τα σχέδια που εξετάζονται για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 προβλέπει επιβάρυνση μερικών λεπτών στην τιμή της βενζίνης.
Πώς θα γίνει αυτό; Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί γενικά για τα θέμα των αυτοκινήτων προτείνει τα μισά τέλη κυκλοφορίας να καταβάλλονται με εφάπαξ καταβολή και τα άλλα μισά να πληρώνονται μέσω της βενζίνης.
«Έτσι αυτός που κάνει περισσότερη χρήση του αυτοκινήτου θα πληρώνει περισσότερα και αυτός που κάνει περιορισμένη χρήση, λιγότερα» είπε ο κ. Αλεξιάδης στο MEGA.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη στόχος του υπουργείου είναι να βάλει στον «κουβά» των εσόδων πολλά αυτοκίνητα με κατατεθιμένες πινακίδες ή αυτοκίνητα που διέρχονται από τη χώρα ή αυτοκίνητα που ενοικιάζουν οι τουρίστες κατά την περίοδο των διακοπών τους στη χώρα.
«Έτσι πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερα έσοδα» κατέληξε για το θέμα ο κ. Αλεξιάδης διευκρινίζοντας ότι αν εφαρμοστεί η πρόταση αυτή θα αφορά την πληρωμή του 2016 για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.