Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ερευνα - κόλαφος για την Ελλάδα: Κανείς Ευρωπαίος δεν θέλει να ζει εδώ! [πίνακας]


Eρευνητική ομάδα από Πανεπιστήμιο της Γενεύης διεξήγαγε μελέτη, ζητώντας από τους πολίτες 9 ευρωπαϊκών κρατών να βαθμολογήσουν τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους και γειτονικών κρατών σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10....



Τα αποτελέσματα είναι δραματικά για την Ελλάδα καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούν ότι η χώρα μας είναι η χειρότερη για να ζήσουν.
Η οικονομική κρίση, η ανεργία και  το προσφυγικό κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους Ευρωπαίους απέναντι στην ΕΛλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι εκκυστικός προορισμός για τουρισμό.
Η μελέτη διαπίστωσε, ακόμη, πως μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων σε Ελλάδα και Ιταλία πιστεύουν πως το βιοτικό τους επίπεδο είναι καλύτερο από αυτό των γονιών τους, σε αντίθεση με την απάντηση των κατοίκων των βόρειων κρατών -Γερμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Η χώρα που θεωρούν πως έχει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είναι η Ελβετία, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, ενώ έχει περιορισμούς σχετικά με το θέμα των προσφύγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.