Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Lydra Hotel - Pyrsos Security: Δύο ηχηρά κανόνια σε μία μέρα!


Μέσα σε μία ημέρα, έσκασαν δύο κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αφήνοντας στον δρόμο 1.000 εργαζόμενους. Γι' αυτούς δεν διοργανώθηκε από τους... πονόψυχους αριστερούς καμία συναυλία, δεν έκλεισε κανένας δρόμος, δεν βγήκε κανείς από την κυβέρνηση να χύσει δάκρυα...




Οι εξελίξεις από το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Athens Ledra, θύμισαν τις συνθήκες που επικράτησαν πέρυσι στο «Πεντελικόν», με το οριστικό «λουκέτο» του ιστορικού ξενοδοχείου.

Με μία λιτή ανακοίνωση, το απόγευμα της Τρίτης, επισημοποιήθηκε το κλείσιμο του ξενοδοχείου:

«Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ATHENS LEDRA HOTEL, ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία»,

Νωρίτερα, οι πελάτες οι οποίοι διέμεναν στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού ειδοποιήθηκαν αιφνιδίως να αποχωρήσουν, ενώ όσοι έφθασαν σήμερα στο ξενοδοχείο δεν μπορούσαν να κάνουν «check in» και διοχετεύονται σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των 150 περίπου εργαζομένων του ξενοδοχείου, έχουν ακολουθήσει το δρόμο της επίσχεσης με τους τελευταίους να βγαίνουν από 1ης Ιουνίου σε καθεστώς επίσχεσης.

Κανόνι και η Pyrsos

Οριστικό λουκέτο έβαλε την Τρίτη και η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ security που λειτουργούσε τα τελευταία 22 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης.

Το «κανόνι» ήταν προδιαγεγραμμένο, σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, καθώς η εταιρεία είχε 5 μήνες να πληρώσει τους 800 εργαζόμενους, έχει οφειλές στο ΙΚΑ ενώ είχε κηρύξει στάση πληρωμών και στους πιστωτές.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν εν ώρα εργασίας από τη διοίκηση ότι η εταιρεία έκλεισε και έμειναν στο δρόμο χωρίς τis αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα τους.

H ΠΥΡΣΟΣ δεν είναι η μόνη εταιρία που αναγκάστηκε να κλείσει.ν Ο κλάδος των εταιριών security, χρηματαποστολές κλπ αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται με τρίμηνες καθυστερήσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.