Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Χέρι - χέρι εργαζόμενοι MEGA - ΔΣ ΕΣΗΕΑ


Φαίνεται πώς επιτέλους πρυτάνευσε η λογική στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και κατάλαβαν ότι το MEGA όχι μόνο δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικά παιχνίδια και αποφάσισε να σταθεί εμπράκτως στο πλευρό των εργαζομένων, που πλέον κλείνουν τρεις μήνες απλήρωτοι...




Κατά την σημερινή συνεδρίαση των δημοσιογράφων στο κανάλι οι εντάσεις δεν είχαν θέση. Εργαζόμενοι και ΔΣ ΕΣΗΕΑ έδειξαν για πρώτη φορά να συμπλέουν και να συμφωνούν ότι πρέπει προσεκτικά να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά τον εμπεγμό της διοίκησης να καταβάλει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες.

Το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ αναγνώρισε το λάθος του, με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε εκδόσει, που έριχνε νερό στον μύλο των κύκλων εκείνων που βρήκαν αφορμή να ξεσπάσουν σε ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποφαγικό παραλλήρημα (κάτι που είχε προκαλέσει και την αντίδραση αρκετών μελών του ΔΣ) και με βραδινή του ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι σύσωμο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι στο πλευρό των εργαζομένων χωρίς αστερίσκους.

Δελτίο ειδήσεων την Τρίτη δεν βγήκε ούτε και η εκπομπή Ανατροπή, του Γιάννη Πρετεντέρη. Την Τετάρτη στις 2.00 το μεσημέρι θα υπάρξει νέα συνέλευση των εργαζομένων, παρουσία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την λήψη νέων κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι οι μέτοχοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα που έχουν ανακοινώσει.

Πάντως, ήδη οι δημοσιογράφοι του καναλιού εμφανίζονται εξαγριωμένοι με την στάση των τριών βασικών μετόχων και αφήνουν να εννοηθεί ότι εάν δεν αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σύντομα θα βρεθούν προ εκπλήξεων, ακόμη και με... αποκαλύψεις "οικογενειακού" χαρακτήρα!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

Εγγύηση για την ενημέρωση οι εργαζόμενοι στο MEGA

Είναι πια ολοφάνερο ότι εργοδότες και κυβέρνηση επιμένουν εδώ και δυόμιση μήνες, να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του MEGA.

Οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση παίζει στην πλάτη των εργαζομένων και θέλει να δείξει ότι, δήθεν, «τακτοποιεί» τους λογαριασμούς της με την διαπλοκή.

Οι δημοσιογράφοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο κανάλι, επιμένουν και απαιτούν από την ιδιοκτησία, αλλά και την κυβέρνηση να σεβαστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.