Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Spetsnaz: οι υπεράνθρωποι που συνοδεύουν τον Πούτιν [video]


Για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση μέτρων ασφαλείας στα σημεία που θα επισκεφθεί και στις διαδρομές που θα ακολουθήσει. Την επιχείρηση έχουν σχεδιάσει εδώ και μέρες οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, όμως εκτός όλων των άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος συνοδεύεται από άνδρες της αγαπημένης του ομάδας Spetsnaz....



Περίπου 70 μέλη της επίλεκτης αυτής ομάδας είναι η σκιά του Πούτιν. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνδρες που πολλοί τους αποκαλούν σούπερ μαν μιας και τους προσδίδουν υπεράνθρωπες ικανότητες;

Το όνομά τους Σπέτσναζ είναι ρωσικό και χρησιμοποιείται γενικά για τις ειδικές δυνάμεις σε αρκετά κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εκείνη την εποχή αφορούσε τις ειδικές μονάδες που ήλεγχε τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών η GRU

Η ρωσική αυτή μονάδα συμμετείχε σε πολλές αποστολές κατά τη διάρκεια του πολέμου των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν λαμβάνοντας θέση πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ επιχείρησαν σε συγκρούσεις και εμφυλίους σε Τσετσενία και Γεωργία.

Κατά τη ην περίοδο του ψυχρού πολέμου, αποτελούσε τον μόνιμο πονοκέφαλο των δυτικών χωρών. Ήταν πραγματικά δύσκολα προβλέψιμο το που και πότε θα δράσουν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Στις μέρες μας συμμετέχουν στον πόλεμο στη Συρία και η συμβολή τους στην κατάληψη της Παλμύρας από τον συριακό στρατό ήταν καθοριστική.

Η εκπαίδευση στη Σπέτσναζ

Ο κόκκινος μπερές της Σπέντσναζ λένε οι ίδιοι κερδίζεται μόνο αν βαφτεί με το αίμα του εκπαιδευόμενου. Εκπαιδεύονται για επιχειρήσεις που αφορούν τρομοκρατία, ομηρίες, πολιορκία και κάθε δύσκολη πιθανή περίπτωση. Η εκπαίδευση διαρκεί μόνιμα και όχι μόνο στους καινούργιους. Ενδεικτικό είναι ότι από τους δέκα υποψήφιους μόνο οι δυο βγάζουν την εκπαίδευση και παίρνουν τον τίτλο της «νυχτερίδας» και του «κυνηγού».

Εκτός από τη σωματική αρτιότητα σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχική ωριμότητα και ψυχραιμία.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την πραγματικά σκληρή εκπαίδευσή τους.







Επίσης εκτός των άλλων μέτρων στην Αθήνα μεταφέρθηκαν με μεταγωγικό αεροσκάφος τρεις ολόιδιες θωρακισμένες λιμουζίνες που θα αποτελούν την πομπή του Πούτιν χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει σε πια από αυτές θα επιβαίνει. Παράλληλα στην περιοχή που θα βρίσκεται θα απλώνεται ένα δίχτυ ασφαλείας στις τηλεπικοινωνίες για αν καταγράφεται κάθε ύποπτη συνομιλία.

πηγή: unblock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.