Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο Καμμένος παρέλαβε τα υποβρύχια που... γέρνουν [video]


Ήταν 23 Μαρτίου 2013 όταν ο Πάνος Καμμένος, όντας στην αντιπολίτευση τότε, εξαπέλυε μύδρους εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά, για τα υποβρύχια που κατασκεύασαν τα γερμανικά ναυπηγεία, που... έγερναν και έκανε λόγο για μέγα σκάνδαλο...




Σήμερα, καμάρωνε που παραλάμβανε τα 2 τελευταία, από τα συνολικά 4 αυτά υποβρύχια!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή ονοματοδοσίας των δύο υποβρυχίων, «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», στα Ελληνικά Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ανάδοχος του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ ήταν ο Αντιναύαρχος ε.α. Βαρδής Βαρδινογιάννης ΠΝ και του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA Πλοίαρχος ΠΝ σε πολεμική διαθεσιμότητα κ. Δημήτριος Μητσάτσος.

Ο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» είναι εδώ και αρκετούς μήνες ενταγμένος στον Στόλο για «επιχειρησιακή αξιολόγηση» και στο πλαίσιο αυτής έχει συμμετάσχει σε συμμαχική επιχείρηση-επίσκεψη στη Μεγίστη (Καστελλόριζο).

Ο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» που τώρα θα ξεκινήσει τις δοκιμές εν πλω, είναι τύπου Type-212AIP (Air Independence Propulsion) «εναερωβίου προώσεως».

Τα υποβρύχια κλάσεως «Παπανικολής», συμβατικής μεν προώσεως, αλλά στην ουσία «μίνι-πυρηνοκίνητα» από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων, αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα παγκοσμίως στον τομέα των μη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, στα δε χέρια του Πολεμικού μας Ναυτικού και γενικότερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν ένα κατ’εξοχήν στρατηγικό όπλο για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην τελετή, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Βίτσας, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτριος Αβραμόπουλος,βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.