Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Αμερικάνικη εταιρεία προσπαθεί να... αναστήσει κλινικά νεκρούς


Η επαναφορά νεκρών στη ζωή παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπινους πόθους, αν και μέχρι σήμερα ήταν...


 κάτι που ανήκε αναγκαστικά στον χώρο της θρησκείας, της μυθολογίας και της επιστημονικής φαντασίας.
Μέχρι σήμερα, καθώς πλέον μια αμερικανική εταιρία (BioQuark) κάνει τα πάντα για να πετύχει το άπιαστο αυτό όνειρο, έχοντας την άδεια της σχετικής αμερικανικής Αρχής για το υπερφιλόδοξο, αν και κατάφωρα αμφιλεγόμενο, σχέδιο.
Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλάμβανε τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου 20 Ινδών που έχουν χαρακτηριστεί κλινικά νεκροί. Η εταιρία προγραμματίζει τώρα τη δεύτερη φάση του πειράματος, που περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές αιχμής ώστε να επιστρέψει η εγκεφαλική λειτουργία σε ανθρώπους που διατηρούνται στη ζωή μόνο με μηχανικά μέσα.
Ο στόχος είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα αλλά και συγκεκριμένες εγκεφαλικές δομές, ώστε να «επιδιορθωθούν και να αναγεννηθούν από μόνα τους, με τον τρόπο που μπορούν τα ψάρια και τα αμφίβια». Αν πετύχουν οι επιστήμονες της εταιρίας τον στόχο τους, τότε επόμενος σταθμός θα είναι η «πλήρης ανθρώπινη ανάνηψη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.