Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Σώζεται, στο νήμα το Mega;


Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μεγάλη ανατροπή που ουσιαστικά αλλάζει πλήρως τη μετοχική σύνθεση του Mega...




Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα στο Mega τις τελευταίες ώρες και πιθανή ανάληψη της κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου από ομάδα επενδυτών υπό τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

Ήδη μέσα στην ημέρα καταβάλλονται οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο προκειμένου να ληφθούν ενημερότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μεγάλη ανατροπή που ουσιαστικά αλλάζει πλήρως τη μετοχική σύνθεση του Mega και οδηγεί στη διάσωσή του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα από το σκέλος των τραπεζών και ειδικότερα αν υπάρχει επικοινωνία από πλευράς Φιλιππόπουλου για το σχέδιο αύξηση του κεφαλαίου.

Οι τράπεζες κρίνουν ανεπαρκές το MoU

Ανεπαρκές κρίνουν οι τράπεζες το Memorandum of Understanding (MoU - Μνημόνιο Συνεργασίας) που κατέθεσαν οι βασικοί μέτοχοι του Mega σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου του 2016.

Σύμφωνα με αξιόπιστες τραπεζικές πηγές, το MoU δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις των μετόχων.
Ενδεικτικό είναι ότι οι μέτοχοι του Mega προτείνουν πρώτα να βάλουν τα λεφτά οι τράπεζες και εν συνεχεία να επενδύσουν οι μέτοχοι νέα κεφάλαια είτε για την αύξηση κεφαλαίου, είτε για τις τρέχουσες, οικονομικές ανάγκες του καναλιού.
Σύμφωνα με τις τράπεζες, το κείμενο που έστειλαν οι βασικοί μέτοχοι του Mega δε μπορεί να γίνει δεκτό. Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι εκπρόσωπος της διοίκησης του Mega ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, λίγο πριν τις 18:00, τους εργαζομένους ότι οι μέτοχοι υπέγραψαν MoU (Μνημόνιο Συνεργασίας), το οποίο και θα προσκομίσουν στις τράπεζες.

Ο ίδιος εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι έχουν ληφθεί ασφαλιστικές ενημερότητες, ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το BankingNews.gr, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

πηγή: bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.