Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Σύγκλητος ΑΠΘ για «No Border Camp»: Η κυβέρνηση ανέχθηκε την επιβολή της αναρχίας [video]


H σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία άφησε αιχμές για την κυβέρνηση που ανέχθηκε την επιβολή της αναρχίας στους χώρους του ιδρύματος από αντιεξουσιαστές, κατα την διάρκεια του «No Border camp» μέσα στους χώρους του...



Η διοίκηση του ΑΠΘ είχε ζητήσει την παρέμβαση των αρχών τονίζοντας ότι γίνονται καταστροφές από τους συμμετέχοντες στην κατασκήνωση, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει άδεια. Μάλιστα τονίζεται ότι το πανεπιστήμιο βίωσε μια «ιδιότυπη κατοχή».

«Το ΑΠΘ δήλωσε με σαφήνεια την απόφασή του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, ότι η διοργάνωση αυτή "δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του και παρεμποδίζει τη λειτουργία του"» σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει με μια επιτακτική έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές «να εγκύψουν στα χρονίζοντα προβλήματα παραβατικότητας, και ιδιαίτερα στη διακίνηση ναρκωτικών, στην Πανεπιστημιούπολη και να τα αντιμετωπίσουν με τρόπο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία και το κύρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συγκλήτου

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βίωσε τις προηγούμενες 10 ημέρες μια ιδιότυπη κατοχή. Μια ομάδα Ελλήνων και αλλοδαπών αντιεξουσιαστών οργάνωσε, παντελώς ανενόχλητη, μια ελεύθερη κατασκήνωση στον υπαίθριο χώρο της πανεπιστημιούπολης, κατέλαβε δύο κτίρια, έσπασε πόρτες, έβαψε τοίχους. Οι διοργανωτές αποφάσισαν μόνοι τους ποιους χώρους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και επέβαλαν διά της βίας τη θέλησή τους στο αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο.

Με αξιοσημείωτη οργάνωση δημιούργησαν μια ελεύθερη κατασκήνωση με μαγείρεμα φαγητού, συναυλίες και εκδηλώσεις, μεταφορές με τουριστικά λεωφορεία για διαδηλώσεις, αλλά και ελλιπέστατες αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις ατομικής υγιεινής. Φεύγοντας καθάρισαν τα κτίρια από σκουπίδια, άφησαν όμως πίσω τους τα ίχνη των επιλογών τους: σπασμένες πόρτες, τοίχοι γεμάτοι συνθήματα, κατεστραμμένο πράσινο.

Το ΑΠΘ δήλωσε με σαφήνεια την απόφασή του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, ότι η διοργάνωση αυτή "δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του και παρεμποδίζει τη λειτουργία του". Υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως το Πανεπιστήμιό μας υποστηρίζει σθεναρά την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης κάθε αυθαίρετης, παραβατικής έως και παράνομης δράσης, χωρίς αντίδραση από την πλευρά της συντεταγμένης Πολιτείας.

Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία ανέχθηκε την επιβολή αυτή και άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξάντλησε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του, επιλέγοντας να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί "εκ των ενόντων" αυτό το διάστημα, παράλληλα με τα προληπτικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους φορείς και τα πρόσωπα που στήριξαν το πανεπιστήμιο στη δύσκολη αυτή κατάσταση. Ευχαριστεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ και ειδικά τους εργαζόμενους στην υπηρεσία φύλαξης.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, διατρανώνει την απόφασή της να εναντιώνεται σε κάθε αυθαίρετη δράση και να εντείνει τις προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ιδρύματος. Απευθύνει πρόσκληση για την ενεργό παρέμβαση και συνεργασία όλων των φορέων στη στήριξη του δημόσιου, αυτοδιοίκητου πανεπιστημίου, που τόσα προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία, ειδικά σε εποχές κρίσης. Καλεί ακόμη πιο επιτακτικά τις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στα χρονίζοντα προβλήματα παραβατικότητας, και ιδιαίτερα στη διακίνηση ναρκωτικών, στην Πανεπιστημιούπολη και να τα αντιμετωπίσουν με τρόπο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία και το κύρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.