Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Oι "δυναμικότεροι" υποστηρικτές του Brexit είναι και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο


To να φτάσει κανείς τα 65 στη Βρετανία κάποτε σήμαινε υποχρεωτική σύνταξη και ένα μέλλον γεμάτο "διακοπές"....




Αλλά το 2016 σήμανε μία πολύ διαφορετική εικόνα για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ: Η συγκεκριμένη ομάδα αποτέλεσε τους πιο δυναμικούς υποστηρικτές ενός Brexit.
Περίπου το 60% των Βρετανών με ηλικία άνω των 65 ετών ψήφισαν υπέρ ενός Brexit, σύμφωνα με δύο exit polls. Η ειρωνεία έγκειται στο ότι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βασίζονται στις συντάξεις αυτές, θα αντιμετωπίσουν μία πολύ χειρότερη κατάσταση μετά από την έξοδο της Βρετανίας.

Συνδυασμένα τα ελλείμματα όλων των συνταξιοδοτικών πλάνων καθορισμένων παροχών στη Βρετανία αυξήθηκαν από τα 820 δισ. στερλίνες σε 900 δισ. εν μία νυκτί μετά το δημοψήφισμα. Από τότε, τα ελλείμματα έχουν αυξηθεί περαιτέρω στις 935 δισ. λίρες, βάσει στοιχείων της 1ης Ιουλίου.
Η πτώση των κρατικών ομολόγων σε χαμηλό ρεκόρ βρίσκεται πίσω από αυτή την αύξηση των ελλειμμάτων. Εκτός αυτού, όμως, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Συντάξεων Ros Altmann, οτιδήποτε πλήττει την οικονομία, θα πλήξει και τις συντάξεις. Το ΑΕΠ της χώρας, μάλιστα, αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,5% φέτος και μόλις 0,6% το 2017, σε σχέση με 1,8% και 2,1% αντιστοίχως πριν το Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.