Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Έρευνα-σοκ της Εuropol: 5.000 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές έτοιμοι να σπείρουν τον τρόμο


Προειδοποίηση για τη δράση των τζιχαντιστών σε όλη την Ευρώπη εξέδωσε η Europol, καθώς εκπρόσωπός της δήλωσε στην γερμανική...




εφημερίδα Osnabrücker Zeitung πως 5.000 μαχητές του ISIS, οι οποίοι πολεμούν σε Συρία και Ιράκ, κατάγονται από ευρωπαϊκές χώρες.

Η Europol εκτιμά ότι από τους 5.000 μαχητές, περίπου το ένα τρίτο (δηλαδή 1.800 άτομα) έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και είναι υποψήφιοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός εκείνων που είναι οπαδοί του ISIS αλλά είναι γνωστοί στις αρχές. «Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Η έκθεση της Europol είναι ένα κείμενο 55 σελίδων και αναφέρεται σε πιθανές επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα, όπως έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στη Γερμανία το συγκεκριμένο φαινόμενο. Η Europol αναφέρει ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, παρ' ότι ανέλαβε την ευθύνη τους. Επίσης, σημειώνεται πως μέσα στους υποψήφιους τρομοκράτες συγκαταλέγονται πολλές γυναίκες, η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται «αρκετά πετυχημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.