Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Διαζύγιο Αλ Νούσρα - Αλ Κάιντα [video]


Το διαχωρισμό της από την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε η οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα, μέσω του επικεφαλής της, Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι, ο οποίος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα τόνισε ότι διακόπτονται οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο οργανώσεις...



Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera που μετέδωσε το βίντεο, ο αλ Γκολάνι ανακοίνωσε πως η οργάνωση αλλάζει όνομα από Μέτωπο Αλ Νούσρα σε Τζαμπάτ Φαθ αλ Σαμ, δηλαδή Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Σαμ (Συρία).

«Ανακοινώνουμε την πλήρη ακύρωση όλων των επιχειρήσεων υπό το όνομα Τζαμπάτ αλ Νούσρα και τη δημιουργία μίας νέας ομάδας που θα ενεργεί υπό το όνομα Τζαμπάτ Φαθ αλ Σαμ, επισημαίνοντας πως αυτή η νέα οργάνωση δεν έχει κανένα δεσμό με εξωτερική οντότητα», δήλωσε ο αλ Γκολάνι.

Η ίδρυση της νέας αυτής οργάνωσης, που δεν θα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, θα απομακρύνει κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούν η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία για να εξαπολυθούν επιθέσεις στους Σύρους, πρόσθεσε.

«Ευχαριστούμε τους διοικητές της Αλ Κάιντα που κατάλαβαν την αναγκαιότητα να διακόψουμε τους δεσμούς μας», συνέχισε ο ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο «να προστατευθεί η συριακή επανάσταση».

Ο Γκολάνι διαβεβαίωσε ότι το νέο Μέτωπο δεν θα διατηρεί δεσμούς με καμία οργάνωση εκτός Συρίας.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από τις ΗΠΑ, είχε αποκλειστεί τον Φεβρουάριο από τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συζητούν επίσης το τελευταίο διάστημα τον συντονισμό της δράσης τους εναντίον του Μετώπου.

Τις περασμένες ημέρες είχε κυκλοφορήσει πως οι επικεφαλής της Αλ Κάιντα είχαν εγκρίνει το «διαζύγιο» από την Αλ Νούσρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.