Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Σιμσέκ: Η Apple μπορεί να έρθει... αφορολόγητα στην Τουρκία!


Ευθεία αναφορά-πρόκληση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεχμετ Σιμσεκ, που σε μήνυμα του στο twitter, κάλεσε την Apple να φύγει από την Ιρλανδία και να μεταφερθεί στην Τουρκία...Ο Τούρκος αναπληρωτής Πρωθυπουργός είπε πως η Apple πρέπει να μεταφέρει την έδρα της στην Τουρκία έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στον Αμερικάνικο κολοσσό, προσφέροντας «πιο γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα» και συμπλήρωσε πως με την κίνηση αυτή η Apple, «δεν θα χρειάζεται να μπλέκεται με την Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία».

Πάντως η πρόκληση αυτή δεν αποτελεί κάτι το νέο, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ διαρκώς επιδεινώνονται, ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και την πρόθεση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ενδεικτικές είναι μάλιστα οι πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξη του στη Γερμανική Bild, όπου δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στου κόλπους της ΕΕ όσο είναι Πρόεδρος ο Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε πως, «με δεδομένη την κατάσταση που ισχύει σήμερα, η ένταξη δεν είναι ρεαλιστική έως και την επόμενη δεκαετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.