Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Φόβοι ότι η Μαφία θα πάρει τα... ηνία μετά τον καταστροφικό σεισμό


Ο εθνικός εισαγγελέας της Ιταλίας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της Μαφίας, Φράνκο Ρομπέρτι, κάνει γνωστό ότι πρόκειται να ασκήσει τον μέγιστο δυνατό έλεγχο, ώστε να μην επιτραπεί....




εμπλοκή εταιρειών που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα όταν αρχίσουν τα έργα ανοικοδόμησης. «Οι οικογένειες της Μαφίας κερδίζουν πολλά χρήματα, ελέγχοντας την αγορά στην οποία διατίθεται φθηνό και επικίνδυνο σκυρόδεμα. Το οργανωμένο έγκλημα προσδοκά πάντα να πάρει μέρος σε έργα ανοικοδόμησης, αλλά έχουμε αποκτήσει, πλέον, μεγάλη εμπειρία για να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Ρομπέρτι στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σχολείου του Αματρίτσε, το οποίο είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τέσσερα χρόνια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν οι κύριες ευθύνες βαραίνουν τον δήμο της περιοχής ή την περιφέρεια, αλλά φαίνεται ήδη να έχει προκύψει ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα ανακαίνισης, είχε εμπλακεί παλαιότερα σε έρευνες για έργα κακής ποιότητας.

Έτσι, ιι εισαγγελίες των πόλεων Ριέτι και 'Ασκολι Πιτσένο ξεκίνησαν έρευνα για εξ αμελείας καταστροφή, με αναφορά σε πιθανές κακοτεχνίες που μπορεί να συνέβαλαν στην κατάρρευση των σπιτιών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ριέτι, αν και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη συγκεκριμένες κατηγορίες, ερευνώνται 115 περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν κακής ποιότητας οικοδομικά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.