Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόκληση Τσβούσογλου στον Ανταποκριτή του ΑΝΤ1, στην Νέα Υόρκη [video]


Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέναντι σε Έλληνα δημοσιογράφο λίγο πριν την προκαθορισμένη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Νέα Υόρκη...Πιο συγκεκριμένα το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το ξενοδοχείο Peninsula. Μόλις έφτασε το όχημα του υπουργού έξω από το ξενοδοχείο, εκείνος κατευθύνθηκε αριστερά προς το προστατευτικό κιγκλίδωμα της αστυνομίας προκειμένου να χαιρετήσει μια φίλη του.

Όπως μεταφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φαινόταν χαρούμενος και αρκετά ευδιάθετος, αλλά το χαμόγελο του γρήγορα πάγωσε όταν αντιλήφθηκε πως ανάμεσα στα μέλη της τουρκικής αποστολής βρίσκονταν και Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι περίμεναν να καταγράψουν την άφιξη του κ. Τσίπρα στο ξενοδοχείο.

Τον Τούρκο υπουργό πλησίασε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤΕΝΝΑ Θανάσης Τσίτσας και αφού ενημέρωσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ότι είναι από την Ελλάδα τον ρώτησε αν θα μιλήσει για το ζήτημα των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αφού τον ρώτησε ειρωνικά αν πρόκειται να του πάρει συνέντευξη του είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι οπότε δεν μπορεί να κάνει και κάποιο σχόλιο. Ο δημοσιογράφος τον ενημέρωσε για το Μέσο στο οποίο εργάζεται λέγοντάς του ότι είναι από τον ANTENNA ωστόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι.

Τέλος, όταν όλοι οι ανταποκριτές υπέδειξαν τις επίσημες δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις του ΟΗΕ που φορούσαν στον λαιμό τους, ο υπουργός τους επέπληξε λέγοντας ότι δεν είναι επαγγελματίες και πως θα πρέπει να ακολουθήσουν την επίσημη διαδικασία, παραγνωρίζοντας τον αυθόρμητο χαρακτήρα που συνήθως έχουν τέτοιου είδους δηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.