Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

1.196 μόνιμες προσλήψεις σε ΔΕΚΟ [λίστα]


Μόνιμο προσωπικό θα προσλάβουν 5 ΔΕΚΟ μέχρι τέλος του έτους. Αναλυτικά θα γίνουν 1.196 προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε...




ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΑΣΑ και ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τυπο.

Οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρωτη γραμμή είναι διοικητικοί, μηχανικοί, τεχνικοί, οδηγοί, ελεγξτες, διανομείς, προγραμματιστές, καταμετρητές, κ.α. Ολοι οι διαγωνισμοί θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με τις διαδικασίες που τηρούνται για τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

510 διανομείς και διοικητικοί στα ΕΛΤΑ
Προς το τέλος του έτους αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη τοτ ΑΣΕΠ για 510 μόνιμους στα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού εγκριθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης 510 ατόμων τακτικού προσωπικού σύμφωνα με το νόμο 2190/94 (ΑΣΕΠ). Τις επόμενες μέρες το ΑΣΕΠ αναμένεται να λάβει το αίτημα της προκήρυξη και να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Οι θέσεις του νέου προσωπικού καθορίζονται ως εξής: 220 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών στις ειδικότητες: (Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25 Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

Η τελευατία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ήταν πριν από δέκα χρόνια ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρωθηκαν οι διαδικασίες και ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσμστατης προκήρυξης 1Κ/2016 για 36 μόνομους διανομείς.

Ωστόσο οι ανάγκες των ΕΛΤΑ είναι τόσο μεγάλες που δεν καλύπτονται ενώ χαρακτηριτικό είναι οτι ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι 52!

Η διοίκηση υποστήριξε πως φέτος προσελήφθησαν 532 εποχικοί υπάλληλοι που ήδη δουλεύουν, για άλλους 512 εποχικούς αναμένονται τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Παρά το γεγονός πως ακόμη και τα μνημόνια προέβλεπαν μία (1) πρόσληψη κάθε πέντε (5) αποχωρήσεις προσωπικού, στα ΕΛΤΑ μέχρι το τέλος του 2015 δεν έγινε καμιά.

160 ελεγκτές στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ
Σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού θα προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΣΑ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Ήδη, έχει ζητηθεί η πρόσληψη 160 ελεγκτών, προκειμένου να ενισχυθεί ο έλεγχος των εισιτηρίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ο οποίος σήμερα είναι υποτυπώδης και γίνεται μόνον από 20 ελεγκτές.

Τα έσοδα των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων και κυρίως των Οδικών Συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ), να έχουν μειωθεί δραματικά, λόγω και της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής (εισιτήριο επικυρώνει πλέον κάτω του 30% των επιβατών), η διοίκηση του ΟΑΣΑ προωθεί τη δημιουργία ενιαίου σώματος ελεγκτών κομίστρου.

Ενόψει και της λειτουργίας από τις αρχές του χρόνου του νέου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), η διοίκηση του ΟΑΣΑ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει -μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ- επιπλέον 300 εποχικούς «ελεγκτές», οι οποίοι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα, αλλά θα κάνουν υποδείξεις στο επιβατικό κοινό για την ακύρωση των εισιτηρίων.

300 μηχανικοί και τεχνικοί σε ΕΥΔΑΠ
Στην τελική ευθεία μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 μόνιμους υπαλλήλους. Η κατανομή των θέσεων ειναι: ΥΕ εργάτες 75, ΥΕ αποθηκάριοι 5, ΔΕ μηχανολόγοι 5, ΔΕ ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ τεχνίτες αυτοκινήτων 3, ΔΕ δομικών έργων 12, ΔΕ οδηγοί C κατηγορίας 25, ΔΕ οδηγοί C, D κατηγορίας 5, ΔΕ γραμματείς 5, ΔΕ καταμετρητές 25, ΔΕ φύλακες 20, ΔΕ προσωπικό Η/Υ 2, ΤΕ πολιτικοί μηχανικοί 12, ΤΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΤΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 3, ΤΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 3, ΤΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 2, ΤΕ προγραμματιστές 3, ΤΕ διοικητικοί 2, ΤΕ οικονομικοί 15, ΠΕ διοικητικοί 5, ΠΕ οικονομικοί 15, ΠΕ στατιστικοί 1, ΠΕ αναλυτές προγραμματιστές 5, ΠΕ χημικοί μηχανικοί 2, ΠΕ πολιτικοί μηχανικοί 20, ΠΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΠΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 4, ΠΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, ΠΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 7.

Προκήρυξη για 150 μόνιμους στην ΕΥΑΘ
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες η εκδοση της προκήρυξης για 150 μόνιμους στην στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Θα προσληφθούν 150 άτομα, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η σχετική απόφαση για την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./121/17708, 28 Ιουλίου 2016), που επισπεύστηκε μετά από πιέσεις της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ, αφορά 55 υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 25 τεχνολογικής και 70 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η δαπάνη πρόσληψής τους θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της ΕΥΑΘ, η οποία, σημειωτέον, δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης»αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

76 διοικητικοί και τεχνικοί στον ΑΔΜΗΕ
Στην πρόσληψη 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα προχωρήσει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., σε ειδικότητες Διοικητικών και Τεχνικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του φορέα έχει ήδη υποβληθεί στο ΑΣΕΠ και βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας. Θα προσληφθούν υπάλληλοι πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ετοιμαστεί η νέα προκήρυξη και να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.