Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

"Σκοτωμός" στη Βουλή για τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα [video]


Στη Βουλή καναλάρχες και Παππάς, παρά την (αρχική) άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...



Η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης φέρνει τελικά τους τέσσερις νέους καναλάρχες αλλά και τους υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παπά και γενικό γραμματέα Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο στη Βουλή, δεδομένου ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου αναγκάστηκε να κάνει δεκτή την κοινή πρόταση των βουλευτών της ΝΔ και του Ε. Βενιζέλου.

Ως εκ τούτου, οι κ.κ. Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Αλαφούζος και Κυριακού θα τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ενώπιον των μελών της επιτροπής, ώστε να απαντήσουν σχετικά με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 41Α) θα διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις με διαφορά ενός μήνα και τον λόγο για ερωτήσεις θα λάβουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στις 13:30, στα κεντρικά γραφεία της.

«Θέμα, η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος και οι 4 πλειοδότες στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας χτύπησε κόκκινο, με την ΝΔ να θέτει ευθέως θέμα διαφάνειας σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα. «Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία, ο κ. Κρέτσος επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τον ανεξάρτητο εκτιμητή και ανέθεσε τον έλεγχο του πόθεν έσχες στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, ενώ η ίδια η επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε... εξουσία διαθέσεως», τόνισε ο Μ. Βορίδης, την ώρα που ο Κώστας Τζαβάρας ζητούσε να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπενθυμίζοντας την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη (ο οποίος τόνισε ότι ήθελε να ανεβάσει το τίμημα), είπε ότι δημιουργείται αυτομάτως η υποχρέωση της Βουλής να εξετάσει τη διαδικασία εκχώρησης των τηλεοπτικών αδειών. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου αρχικά επιχείρησε να κλείσει το θέμα άρον άρον. «Εάν θέλετε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ζητήστε εξεταστική επιτροπή ή κάντε επερώτηση ή επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό. Θέλετε να ασχολείται η επιτροπή επί μήνες για την συγκεκριμένη υπόθεση;», είπε και προσέθεσε: «Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα σκάνδαλο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν ισχύουν αυτά που λέγονται για βοσκοτόπια, η Δικαιοσύνη θα κάνει ανάκληση της άδειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.