Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 12 Δεκεμβρίου η Λαγκάρντ στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Ταπί


Στις 12 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στη Γαλλία για...


 την υπόθεση Μπερνάρ Ταπί. Η δίκη θα ολοκληρωθεί έως τις 20 του ίδιου μήνα και θα είναι μόλις η πέμπτη στη δικαστική ιστορία όπου το σώμα θα αποτελείται από τρεις δικαστές και έξι βουλευτές από την Κάτω και Άνω Βουλή.
Η Κριστίν Λαγκάρντ θα δικαστεί για τον ρόλο της στην υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, την περίοδο που η ίδια κατείχε τη θέση της υπουργού Οικονομικών της χώρας το 2008, αποφάσισε τη Δευτέρα γαλλικό δικαστήριο.
«Θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο» δήλωσε ο δικηγόρος της Λαγκάρντ Πατρίκ Μεσονέβ στο πρακτορείο Reuters.
Το ανώτατο εφετείο της Γαλλίας είχε απορρίψει την έφεση της Λαγκάρντ που είχε καταθέσει κατά της απόφασης δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, η οποία την παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί κατηγορείται ότι επέτρεψε να γίνει μια διαιτησία ανάμεσα στον Μπερνάρ Ταπί και την πρώην δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δημόσιο να καταβάλει το 2008 στον επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.