Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΣΙΑ: Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση 360 ευρώ στις επιχειρήσεις [αναλυτικά]


Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση 360 ευρώ στις επιχειρήσεις, μείωση του προστίμου για την ανασφάλιστη εργασίας στα 3.500 ευρώ, και τεκμαρτό σύστημα εισφορών (ανάλογο των οικοδομικών ενσήμων) προωθεί το υπουργείο Εργασίας...



Το τεκμαρτό σύστημα εισφορών (διάταξη που προβλέπεται στο ν. 4387/16) θα υποχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις στην καταβολή εισφορών για ένα μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, είτε τους απασχολούν είτε όχι!

Σήμερα πολλές δηλώνουν 1 ή 2 εργαζόμενους, αλλά απασχολούν άλλους 3 που είναι ανασφάλιστοι. Με το τεκμαρτό σύστημα, θα πληρώνουν «ταρίφας ενσήμων» για 4 εργαζόμενους, ακόμη και αν απασχολούν λιγότερους.

Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας θα αφορά πιλοτικά 10.000 ανέργους ηλικίας 29 ως 66 ετών και αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν τα 360 ευρώ του επιδόματος με τη δέσμευση να συμπληρώνουν οι ίδιοι το υπόλοιπο μέρος του μισθού, ως τα 586 ευρώ τουλάχιστον.

Οι φορείς της αγοράς (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια) στους οποίους παρουσίασε τις σχετικές προτάσεις χθες ο κ. Κατρούγκαλος δεν ήταν αρνητικοί, με εξαίρεση τις τεκμαρτές εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.