Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθη ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη για αρχαιοκαπηλία


Συνελήφθη, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας...


 Θεσσαλονίκης, ένας ηλικιωμένος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες στο σπίτι του στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 139 αρχαία, χάλκινα νομίσματα.
Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τα νομίσματα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται στη Βυζαντινή περίοδο (13ος – 14ος αιώνας μ.Χ.).
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.