Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Χαρτοπόλεμος Κυβέρνηση - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες στις πλάτες της άφαντης ΕΣΗΕΑ


Αντί οδηγός των εξελίξεων σε δικαστικό, πολιτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό επίπεδο να είναι το ανύπαρκτο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, η Νέα Δημοκρατία σέρνει τον χορό, παίζοντας τα δικά της παιχνίδια...





Συνέχεια στην αντιπαράθεση δίνουν Μαξίμου και ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα για τους δικαστές του ΣτΕ και την εκδίκαση των προσφυγών από τηλεοπτικούς σταθμούς κατά των τηλε-αδειών.

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν σήμερα πως η ΝΔ, αλλά και το μιντιακό κατεστημένο, προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία: «Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας -ο πρωθυπουργός- θέλει να υπαγορεύει στη δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν. Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για προσπάθεια χειραγώγησης που υποκρύπτεται «πίσω από την “αγάπη” της Νέας Δημοκρατίας και του κατεστημένου των ΜΜΕ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «από χθες έχει ξεδιπλωθεί από τη ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση», η οποία «αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Στην πραγματικότητα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «πίσω από τα “οργισμένα” δελτία Τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα, που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι “το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές”», τονίζουν.

Προσθέτουν επίσης ότι «αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι πρέπει να σταματήσει» και σημειώνουν ότι «ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έκανε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που συστηματικά αποκρύπτεται από τους πρόθυμους υπερασπιστές της “ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης”. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί απολύτως.ωΑν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία αγωνιά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ας δηλώσει το ίδιο ακριβώς, για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι», καταλήγουν, παραθέτοντας αναφορές του προέδρου της ΝΔ, πηγών του κόμματος και εξεχόντων στελεχών του αναφορικά με το ζήτημα, και καλούν τη ΝΔ «για την οικονομία της συζήτησης» να ξεκαθαρίσει αν οι παρακάτω τοποθετήσεις συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή όχι.



ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας θέλει να υπαγορεύει στη δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν

«Ο πρωθυπουργός θέλει να υπαγορεύει στη δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν», απαντά η ΝΔ, στις πηγές του Μαξίμου που την κατηγόρησαν για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται ως «μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη» και επισημαίνεται:

«Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, νομοθετικής, δικαστικής. Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας -ο πρωθυπουργός- θέλει να υπαγορεύει στη δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη:

“Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.

Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.