Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο εργολάβος του "κωλοσπιτου" της Αγραμπελης


Είναι το νέο πρόσωπο στο χώρο των media μετά και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας...



Ο λόγος για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος όπως ακούγεται ετοιμάζεται να προχωρήσει στη δημιουργία καναλιού με τον γνωστό άνθρωπο των media Γ. Κουρή.

Όσους γνωρίζουν από κοντά τον κ. Καλογρίτσα κάνουν λόγο για ένα ευφυή άνθρωπο ο οποίος φρόντιζε και φροντίζει να διατηρεί καλές σχέσεις με τις εκάστοτε πρόσωπα που βρίσκονται στην εξουσία.

Είναι ο άνθρωπος που επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο εργολάβος της λεγόμενης ροζ βίλας επί της της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη.
Το κόστος κατασκευής της βίλας, σύμφωνα με τον τύπο της εποχής ανήλθε στα 800 εκατ. δραχμές.
Στις αρχές του 1995 η βίλα πολυαπασχόλησε τα μέσα και τον ίδιο χρόνο το θέμα φούντωσε όταν δημοσιεύτηκε το «πόθεν έσχες» του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά τη βίλα.

Σ' εκείνο το «πόθεν έσχες» αναφερόταν η αγορά του οικοπέδου της Εκάλης, έκτασης 3,7 στρεμμάτων, με κτίσμα 532 τ.μ. με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών.
Το «πόθεν έσχες» του 1995 αναφερόταν σε μονοκατοικία της οδού Αγράμπελης 6, στην Εκάλη, εμβαδού 532 τ.μ.
Είχε, όμως, επεκταθεί κατά 380 τ.μ. Χώροι στάθμευσης, πισίνα, υπόγειοι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες και το εκκλησάκι στον κήπο.
Ο σάλος που είχε ξεσπάσει, έκανε τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο να πει τη φράση «σιγά μην μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο».
Όταν ο Ανδρέας έφυγε από τη ζωή, τα οικονομικά προβλήματα της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου, που είχε κληρονομήσει τη βίλα άρχισαν να μεγαλώνουν.
Έτσι, το 2007, αφού κατάλαβε πως δεν μπορούσε να τη συντηρήσει επ’ ουδενί επέλεξε να γκρεμίσει τη βίλα και να τη μετατρέψει σε μεζόνετες.

Ο Καλογρίτσας και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος

Όμως οι άνθρωποι στο χώρο των κατασκευών θυμούνται και άλλες ιστορίες με τον κ. Καλογρίτσα.
Όπως για παράδειγμα όταν ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που εξαιρούσε τα δικαστικά μέγαρα από την υπέρβαση προϋπολογισμού.

Ειδικότερα μέχρι τότε στα δημόσια έργα υπήρχε νόμος που απαγόρευε την υπέρβαση του προύπολογισμού ενός έργου κατά 50%.
Με νομοθετική ρύθμιση του κ. Γιαννόπουλου, από τον νόμο εξαιρέθηκαν τα δικαστικά μέγαρα.... που κατακευάζε τότε η Τοξότης του κ. Καλογρίτσα.
Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.