Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός της Κυριακής


Ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας...




Στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή αναμένονται σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. 
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. ΟΗ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και πιθανώς πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.