Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιά είναι τα σχέδια Αλαφούζου, Μαρινάκη, Καλογρίτσα και Κυριακού


Που θα ρίξουν χρήματα οι επιχειρηματίες για να πάρουν όλο το χαρτί από τη διαφημιστική αγορά....




Οι τέσσερεις καναλάρχες που εξασφάλισαν από μία άδεια αναμένεται να «μονομαχήσουν» και στο πεδίο της τηλεθέασης, αφού κακά τα ψέματα κανείς από αυτούς δεν έφτασε να δώσει 50 και 70 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει την προσδοκία να έχει και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης.

Ο ΑΝΤ1 για παράδειγμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή 3ος σε τηλεθέαση, όμως έχοντας ξοδέψει ένα αστρονομικό ποσό για να παραμείνει στον αέρα θα θελήσει να κερδίσει και περισσότερους τηλεθεατές.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί σημαίνει πως, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, ότι θα μπει στη «μάχη» για τα μεγάλα ονόματα τύπου Ελένη Μενεγάκη, αφού ηδη έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να ανδεικνύει νέα πρόσωπα και μάλιστα χωρίς να προχωρά σε αλλόγιστη σπατάλη χρημάτων.

Ήδη ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κυμπουρόπουλος λίγο μετά το τέλος της διαδικασίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό που εκπροσωπεί έστειλε το… μήνυμα «Τώρα πρέπει να μεγαλώσουμε» είπε χαρακτηριστικά που σημαίνει πως δεν πρέπει να μας εκπλήξει αν ο σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου παρουσιάσει κι άλλα προγράμματα τύπου X-Factor που μέχρι πρόσφατα ήταν τελείως έξω από την λογική του συγκεκριμένου σταθμού.

Όσον αφορά τους Μαρινάκη και Καλογρίτσα η πρώτη τους κίνηση θα είναι να στραφούν στους σταθμούς που ήδη υπάρχουν και οι οποίοι έμειναν χωρίς άδεια, με τον Alpha που αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σε τηλεθέαση, να αποτελεί τον πρώτο στόχο.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία είχε ακουστεί έντονα πως εάν ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ένας από τους τέσσερις νικητές και δεν έπαιρνε άδεια ο Alpha, τότε η εταιρία του Πόντιου επιχειρηματία θα αγόραζε αυτούσιο το κανάλι του Κοντομηνά.

Αυτό φαίνεται πως βρίσκεται στη σκέψη και των επιχειρηματιών που τελικά βγήκαν νικητές από την διαδικασία και οι οποίοι δεν διαθέτουν έτοιμο κανάλι. Άλλωστε θα χρειαστούν στούντιο, εγκαταστάσεις και προσωπικό και είναι δεδομένο πως τους συμφέρει να το αποκτήσουν «έτοιμο», ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του.

Μέσα στους επόμενους μήνες τα τέσσερα κανάλια θα προετοιμαστούν με σκοπό να «χτυπήσουν» το ψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης που είναι δυνατό να πάρουν και η … μάχη αναμένεται ανελέητη. Όπως προαναφέραμε μετά από τη διαδικασία της δημοπρασίας και τα ποσά που ξοδεύτηκαν, κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να «συμβιβαστεί» απλά και μόνο με το να υπάρχει στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.