Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σχολικά λεωφορεία με εγκληματικές ελλείψεις


Εξήντα παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία μόνο στην Αττική σε 316 ελέγχους σχολικών οχημάτων τη πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων...
Αναλυτικά: 33 σχετικές με τον ταχογράφο, επτά για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μία για παραβίαση ορίου ταχύτητας, δύο για φθαρμένα ελαστικά, δύο για έλλειψη πυροσβεστήρα, μία για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας και 14 λοιπές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, αστυνομικοί διένειμαν το πρωί ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων, κατά την προσέλευσή τους στον Αγιασμό.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Ειδικά στην Αττική, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προτίθεται να εφαρμόσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων που προβλέπει τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα, την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, τη διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.