Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ομπάμα για Πέρες: Η ειρήνη είναι έργο ημιτελές


Το «παρών» στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που γίνεται αυτή την ώρα στο Ισραήλ, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας..


 στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής πως η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστινίους, την οποία ονειρευόταν ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Πέρες «ημιτελές έργο».
Ο Ομπάμα, κατά την έναρξη της επικήδειας ομιλίας του, σημείωσε την ασυνήθη παρουσία του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς σχολιάζοντας: είναι «η υπενθύμιση πως η ειρήνη είναι ένα ημιτελές έργο», είπε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέταξε τον Σιμόν Πέρες μεταξύ «των γιγάντων του 20ού αιώνα», όπως ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης Νέλσον Μαντέλα. «Από πολλές απόψεις, μου θύμιζε τους άλλους γίγαντες του 20ού αιώνα που είχα την τιμή να συναντήσω. Άνδρες όπως ο Νέλσον Μαντέλα, γυναίκες όπως η μεγαλειότητά της η βασίλισσα Ελισάβετ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.