Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ρουκέτα από Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Δεν αντέχει άλλο η οικονομία!


Με μια ακόμη ηχηρή παρέμβασή του, το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής θέτει τις προϋποθέσεις για να βγει ο λογαριασμός του «μνημονίου» και χτυπά «καμπανάκι» για την οικονομία...



«Οι ασαφείς κόκκινες γραμμές μπορεί να επιβραδύνουν την προσπάθεια ανάπτυξης» προειδοποίησε την κυβέρνηση ο κ. Λιαργκόβας, παρουσιάζοντας την έκθεση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 - Ιουνίου 2016.
«Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι στο θέμα των εργασιακών σχέσεων η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί το θέμα των ομαδικών απολύσεων και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.
Ειδική αναφορά έκανε σε διαφοροποιήσεις υπουργών που υπονομεύουν όπως είπε το κλίμα αισιοδοξίας που προκάλεσε η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. «Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ληφθούν νέα αναπτυξιακά μέτρα» ξεκαθάρισε.

Χρήστος Σταϊκούρας:

1. Έχουν υλοποιηθεί μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και την υποδόση των 2,8 δις ευρώ.
2. 2. Η κυβέρνηση έχει κάνει εσωτερική στάση πληρωμών ύψους 3,3 δις ευρώ για να έχει να λέει πως πετυχαίνει στους δημοσιονομικούς στόχους. Έχει ήδη επιβληθεί ο κόφτης. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αγγίξει τα 7,2 δις ευρώ. 3.
3. Η οικονομία μας σέρνεται στην ύφεση. Οι νέοι φόροι έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά και έχουν προκαλέσει ασφυξία στην οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.