Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας όπως... Μαδούρο!


Σάλος έχει ξεσπάσει από χθές, μετά την πρωτοφανή, αήθη αλλά και προκλητική παρέμβαση του Τσίπρα στο έργο της Δικαιοσύνης με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες....Πιο συγκεκριμένα ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι «αν η αντιπολίτευση δεν βοηθήσει με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει με την εφαρμογή του νόμου και τον διαγωνισμό για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες». Βεβαίως είπε ότι «εάν συμβεί αυτό η κυβέρνηση θα σεβαστεί την δικαστική απόφαση», για την οποία όμως πρόβλεψε ότι «δεν πρόκειται να ακυρώσει τον διαγωνισμό».

Επίθεση Λοβέρδου στον πρωθυπουργό «Μαδούρο»

Για «καθεστωτική παρέμβαση του πρωθυπουργού και για δηλώσεις εκτός νομιμότητας και δημοκρατικής λογικής» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την βεβαιότητα που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών θα απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «προεξοφλεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, κάτι που όπως τονίζει «είναι αδιανόητο να το πει Έλληνας πρωθυπουργός, και ότι όλα αυτά τα κάνει γιατί θέλει τα δικά του οχυρά στην ενημέρωση», κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Μαδούρο».

Στη δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις προσθέτει μια ακόμη απόδειξη καθεστωτικής παρέμβασης. Το να προεξοφλείς απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι αδιανόητο. Αυτό που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν νοείται να το πει Έλληνας πρωθυπουργός.

Το ΣτΕ έχει κληθεί να κρίνει ένα αίτημα αντισυνταγματικότητας για το οποίο υπάρχει πρόσφατη νομολογία που ορίζει οτι κατά το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος αρμόδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το ΕΣΡ. Όταν υπάρχει τέτοια νομολογία δικαιολογείται κάποιος να πει οτι ενδεχομένως μπορεί να την επαναλάβει.

Συνεπώς αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτα και θα πρέπει να ντρέπεται.

Είναι εκτός νομιμότητας και δημοκρατικής λογικής.

Ο κ. Τσίπρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσβάλει όλους μας λέγοντας πως τα κανάλια δεν πλήρωναν. Αυτά τα πράγματα είναι κωμικά και δεν μπορούν να απευθύνονται σε πολίτες της Ε.Ε με τρόπο πειστικό. Οφείλει να πει ποιός δεν πλήρωνε γιατί σκοπίμως δεν λέει για τους νόμους που επέβαλαν στα κανάλια να πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο συχνοτήτων και ειδικό τέλος τηλεόρασης.

Είναι πια ξεκάθαρο οτι όλα αυτά τα κάνει γιατί θέλει τα δικά του οχυρά στην ενημέρωση. Τα κανάλια δεν τα κλείνει η κρίση, τα κλείνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση με τον δυτικό πολιτισμό. Είναι κυβέρνηση Μαδούρο δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.