Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Με κόλπα ξεκινάει την εβδομάδα ο καιρός...



Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός τη Δευτέρα. Τοπικοί όμβροι θα πέσουν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ βαθμιαία θα αυξηθούν οι νεφώσεις από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός στην Μακεδονία και τη Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται αρχικά ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βόρεια οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

την Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χωρά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.