Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Έσπαγε» το σήμα συνδρομητικών καναλιών και το πουλούσε


Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε ένας 45χρονος Έλληνας για απάτη κατ’ εξακολούθηση και...


 παραβάσεις της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ επάγγελμα και της νομοθεσίας για την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση, σε περιοχή της Πελοποννήσου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, άρχισε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με την οποία άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου αναμετέδιδαν παράνομα το τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών προγραμμάτων- καναλιών εταιρείας.
Η υπόθεση τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στη συνέχεια αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες έρευνα σε κατάστημα που διατηρεί ο 45χρονος σε περιοχή της Πελοποννήσου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 4 διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων, συνοδευμένοι από 4 συσκευές αναμετάδοσης εικόνας καθώς και 2 εξωτερικά μέσα αποθήκευσης τύπου (usb).
Όπως προέκυψε οι διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων ήταν τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι να παρέχουν την αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών σε τρίτους, χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.